Re-integratie Spoor 1 & Spoor 2

Volgens de Wet verbetering Poortwachter moet u als werkgever altijd eerst kijken of, in hoeverre, en hoe snel iemand weer in zijn eigen werk terug kan keren. In termen van ’of ’: kan iemand überhaupt weer een keer terugkeren op zijn eigen werkplek?
‘In hoeverre’ : kan uw medewerker weer in zijn geheel terugkeren in zijn eigen werk? Zijn er ( kleine) aanpassingen nodig?
‘Hoe snel’: hoe lang gaat het duren voordat iemand weer in zijn eigen werk kan terugkeren?

Als er twijfels zijn over de positieve beantwoording van deze vragen, of als duidelijk is dat het niet gaat lukken om iemand op korte termijn in zijn eigen werkt te laten terugkeren, dan komen Spoor 1 en Spoor 2 om de hoek kijken.

Uitgangspunt bij Spoor 1: kijken of u een andere functie binnen uw eigen organisatie heeft waar uw medewerker ingezet kan worden. Er dan ook weer als ( volledig) arbeidsgeschikt kan worden beschouwd.

Uitgangspunt bij Spoor 2: u kunt uw medewerker binnen het eigen bedrijf geen andere functie aanbieden. Dan gaat u samen met uw medewerker kijken naar een andere functie bij een ander organisatie waar uw medewerker duurzaam en het liefst volledig weer aan de slag gaat.

JobDesire kan samen met u en uw werknemer kijken waar de mogelijkheden zouden kunnen liggen. Wordt het een Spoor 1 of een Spoor 2 traject.
Wij bieden persoonlijke en individuele begeleiding aan waarbij uw werknemer centraal staat. Daarnaast zullen wij zorgdragen voor een correcte dossiervorming waarmee u bij het UWV kunt laten zien wat u voor uw medewerker heeft gedaan.

Bent u geïnteresseerd in onze mogelijkheden, neem dan vrijblijvend contact met ons op via info@jobdesire.nl